dimarts, 28 d’octubre del 2014

El Fòrum de Tecnologies i Innovació reunirà més de 120 empreses i investigadors dijous a Sabadell per promoure solucions per a les ciutats del futur

Més de 120 persones, la meitat de les quals responsables d’empreses i l’altra meitat investigadors, representants de centres de recerca i altres institucions s’han inscrit a una nova edició del  “Fòrum de Tecnologies i Innovació”. El Fòrum tindrà lloc dijous 30 d’octubre a Fira Sabadell (pl. de la Sardana, 7) amb l’objectiu principal de promoure i dinamitzar les relacions entre empreses i investigadors.

En aquesta ocasió, el Fòrum es centra en les solucions per a les ciutats del futur, i està adreçat a empreses i investigadors que treballen en tots els àmbits de les tecnologies aplicades al desenvolupament dels municipis. La sessió es perfila també com a aparador de les necessitats que es detecten en els ciutats per part de  professionals, i dels projectes i capacitats tecnològiques de les empreses i investigadors que mostraran els seus productes i serveis

La sessió s’iniciarà a les 9 del matí amb la intervenció de l’Alcalde de Sabadell, Joan Carles Sànchez i el Director General del Parc de Recerca UAB, Buenaventura Guamis. A continuació a ¼ de 10 del matí Pilar Conesa directora de l’Smart City Expo World Congress i fundadora i directora d’Anteverti pronunciarà la conferència “Tendències i oportunitats de  mercat per a les empreses del sector de les Smart Cities” amb l’objectiu d’il·lustrar i mostrar  les noves oportunitats de negoci que estan sorgint en l’àmbit del desenvolupament urbà.

A les 10 del matí  tindrà lloc l’exposició de 20 projectes empresarials o de recerca de diferents àmbits com les tecnologies verdes, urbanisme, recollida, gestió i tractament de residus, transport, dispositius de monitorització i gestió, etc. Aquests projectes han estat seleccionats entre totes les candidatures presentades a aquest Fòrum. L’organització ha prioritzat projectes amb alt valor afegit, que aporten solucions als problemes detectats al territori o zones d'influència. 

Per últim, a les 12 del migdia i durant 1 hora i mitja  tindrà lloc una sessió de reunions bilaterals, en la qual participaran 50 empreses, institucions i centres de recerca, amb una agenda prèviament concertada que permetrà desenvolupar aproximadament 140 reunions entre empreses, i entre investigadors i empreses. L’objectiu es promoure la posada en comú d’interessos i explorar possibilitats de col·laboració en nous projectes.

Aquest Fòrum està organitzat per l’Ajuntament de Sabadell, a través del Vapor Llonch i el Parc de Recerca UAB (PRUAB). El Fòrum forma part del projecte “Millora i noves implementacions d’instruments de competitivitat de les empreses”, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat de Catalunya, pel Servicio Público de Empleo Estatal i el Fons Social Europeu d’acord amb el Programa  d’ajuts a Projectes Innovadors i Experimentals.

Per a més informació es pot consultar el web: www.forumciutatsfutur.cat. Tota la jornada es podrà seguir a twitter a través del hastag oficial d’aquest event #forumciutatsfutur i des del compte de Twitter @PRUAB.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Aquest és un espai específic per comentar les notícies i els continguts proposats. Tota utilització que excedeixi el contingut proposat serà considerada inadequada i susceptible de no ser publicada. Els lectors poden remetre els seus dubtes, queixes o denúncies a sbdempresa@ajsabadell.cat.

Altres articles del teu interès